Джигит "прелетял" с 257 км/ч покрай камера на "Тракия" 05.12 | 20:11

Шофьорът вече се е сдобил с акт за 900 лева

От Диана Цветкова

Шофьор "изтребител", карал с рекордните 257 км/ч е засечен на магистрала "Тракия" в района на пазарджишкото село Динката.

Автомобилът рекордьор е BMW с пловдивска регистрация, който е пътувал в посока софия. Засечен е да профучава с бясна скорост от камера, разположена на магистралата, съобщава bTV.

Шофьорът на автомобила рекордьор вече е установен и се е сдобил с "честитка". Той ще трябва да плати внушителната глоба от 900 лева, обясни началникът на КАТ-Пазарджик гл. инспектор Тодор Тодоров.

"Ако някой има намерение да счупи този рекорд, като вдигне 300 км/ч, трябва да знае, че ще бъде санкциониран с 1400 лева", предупреди той.

В средата на ноември дтуго BMW бе засечено да "хвърчи" по "Тракия" със 247 км/ч. Случаят се разигра отново в пазарджишкия участък на магистралата. В същия ден, в който бе засечен вече бившият рекордьор, камерата в същия участък засне и друг автомобил, преминал по магистралата с 237 км/ч.

Няколко дни по-късно пък камера в Русе засече шофьор, който профучал със 106 км/ч, при това през пешеходна пътека и в участък с максимално допустима скорост от 50 км/ч.

Водещи

Най-четени