Димитър Бербатов се завръща в националния отбор? 07.02 | 17:00

Българинът обяви днес, че сериозно ще обмисли евентуална бъдеща покана

От Краси Киров

Нападателят на Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов намекна днес, че може да се завърне в националния отбор на България.

Голмайсторът на Висшата лига за миналия сезон подчерта, че не е получил покана от селекционера Любослав Пенев, но ако получи ще я обмисли сериозно.

"Не съм говорил с Любослав Пенев по въпроса за националния отбор. Ако получа покана, може би ще премисля нещата пак. За момента обаче за мен е по-важно да заиграя за клубния си тим, защото мисля, че ако не играя за Манчестър Юнайтед, няма да мога да помогна много и на България", заяви Бербатов на пресконференция за представянето на спонсорското споразумение между Globul и "червените дяволи", цитиран от bTV.

Бербатов сподели също така, че се чувства депресиран в Манчестър Юнайтед защото е резерва този сезон. Българинът има едва пет мача като титуляр във Висшата лига и пет мача като резерва. Бербо обаче има 7 гола през кампанията в Премиършип.

Димитър Бербатов напусна националния отбор на 13 май 2010 година. Тогава голмайсторът на националния отбор за всички времена обяви, че напуска тима защото се чувства изчерпан с екипа на България.

Бербо има 79 мача с националната фланелка и 48 гола, което го нарежда на първо място във вечната ранглиста на националния отбор.

Митко Бербатов изиграва първия си мач за юношеския национален отбор през април 1999 година в мач срещу Русия. Месец по-късно е извикан при младежите от тогавашния селекционер Стойчо Младенов за двубой срещу Румъния.

Няколко месеца след това нападателят получава повиквателна за мъжкия представителен тим, воден от Димитър Димитров-Херо за контролния мач срещу Гърция през ноември 1999 година, в която Бербатов дебютира, след като влиза като резерва в 66-ата минута.

Първият си гол за България той реализира през февруари 2000 година в контролата срещу Чили (2:3), а първото му официално попадение идва в световната квалификация с Дания като гост за 1:1, когато бележи на Петер Шмайхел.

Водещи