„Децата на Русе за библиотеката“ подкрепя русенските библиотеки 26.09 | 21:20

Целта на кампанията е да се популяризира културният институт сред децата

От Андриян Георгиев

Кампанията "Децата на Русе за библиотеката" продължава с подкрепата на русенски книжарници. Това съобщиха от Фондация "Децата на Русе".

Към инициативата вече са съпричастни книжарниците "Пингвините” (Роял Център), "Хеликон”, "Хермес”, "АБВ” и "Сиела” в Мол Русе. Целта е да се наберат нови книги, от които има нужда детският отдел на русенската регионална библиотека "Любен Каравелов”.

В книжарниците, участващи в кампанията, са поставени кутии за набиране на дарения, а също и списъци с книгите, които могат да се закупят на място и да се дарят. Консултантите в търговските обекти ще посъветват дарителите какво да изберат, за да са полезни на кампанията. Фондация "Децата на Русе” разчита на подкрепата на още книжарници и е отворена за нови партньорства.

Жителите и гостите на Русе могат да подаряват и книги от собствените си библиотеки за обогатяване фондовете на детския отдел. Инициаторите ще се радват, ако хората се включат с дарения на книги от списъка за прочитни книги за учениците, както и на изданията за деца и юноши след 2005 г.

Книгите, които постъпят като дарение, ще бъдат белязани със специално разработени за кампанията стикери.

Целта на кампанията "Децата на Русе за библиотеката” е чрез поредица от събития да се популяризира културният институт като място, където децата могат да четат, да посещават организираните там събития или пък сами да организират прояви. Инициативата насърчава закупуването и даряването на книги за попълване на фонда на детския отдел на русенската библиотека. Фондация "Децата на Русе”, регионална библиотека "Любен Каравелов” и "Обществен фонд Русе” са партньори в реализацията на проекта, който ще бъде финализиран през декември.

Фондация "Децата на Русе” е учредена през 2004 година от детски лекари, юристи, финансисти и бизнесмени, обединени от идеята да се работи за подобряване на детското здраве и здравеопазване, да се вдъхнови и стимулира благотворителността сред хората и организациите в нашия град.

Фондация "Децата на Русе” стана през тази година носител на голямата награда на ФРГИ (Фондация Работилница за Граждански Инициативи) "Най-добра кампания”. Наградата е за кампанията "Здрави деца за по-добър свят". В началото на тази година фондация "Децата на Русе” набра средства за закупуването на спирометър, който по-късно бе дарен на Специализирана болница за активно лечение на пневмофизиатрични заболявания - Русе.

Водещи

Най-четени