"Експонатите оживяват" в Националния военноисторически музей 06.05 | 12:11

Опитайте боб чорба, направена от истински военен готвач на полеви условия

От Кремена Бедерева

По повод 6 май - Ден на храбростта и празник на Българската армия, Националният военноисторически музей е подготвил богата програма за жителите и гостите на столицата, съобщиха от Министерството на отбраната.

Посетителите ще имат възможност да се докоснат до военната история чрез 27-те хиляди експоната в постоянната експозиция на музея и да присъстват на богата празнична програма.

В традиционната атракция "Експонатите оживяват" тази година за първи път посетителите ще имат възможност да разгледат пилотските кабини на изтребител-прехващача МиГ-21бис, високоманеврения щурмови вертолет Ми-24, както и танковете Т-34, Т-55 АМВ, самоходна минохвъргачка "Тунджа" и белгийска самоходна минохвъргачка FN4RM.

Гостите на музея ще могат да опитат боб чорба, направена от истински военен готвач на полеви условия, а децата ще имат възможност да се залюлеят за здраве на гергьовската слънчева люлка.

Четвъртокласниците от 144 СОУ "Народни будители" ще радват посетителите с гергьовски хора. За празника в кинозалата на музея ще се излъчват филми, посветени на Българската армия.

Празникът в НВИМ започна в 12.00 часа.

Водещи

Най-четени