Кристалина Георгиева подкрепя извеждането на деца от институциите 26.11 | 17:51

С подкрепата на еврокомисаря се събират дарения за децата

От Филипа Тодева

"Нашата нация е застаряваща, всяко дете е много ценно в тези условия и трябва да го гледаме така, че да стане отговорен български гражданин". Това заяви еврокомисар Кристалина Георгиева, като подкрепи инициативите за извеждането на деца от институциите.

Кристалина Георгиева посети детския център на фондация "За Нашите Деца” в град София, където се срещна с екипа и Настоятелството на фондацията, съобщи БТА.

Посещението й e по повод на най-новия проект на фондацията за създаване на Детска къща за изоставени новородени и малки деца с тежки увреждания в столицата.

Българският комисар е патрон на традиционното благотворително събитие "Вечер на добродетелите”, което набра сумата от 50 550 лева, които ще бъдат използвани за стартирането на проекта, съобщиха от фондацията.

Плановете на фондацията са през следващата година къщата да бъде факт и да даде шанс за живот в семейна среда на изоставени деца, за които не могат да се намерят приемни родители или осиновители.

По нейни данни, всяка година в България се изоставят над 2000 бебета. В момента 1995 деца живеят в домове за медико-социални грижи, като голяма част от тези деца са с увреждания и нямат друга алтернатива.

Водещи

Най-четени