13 фирми търсят своите професионални кадри 03.02 | 12:32

Ученици имат шанс да работят по специалността си

От Теодора Кокаланова

Учениците от Професионалната гимназия по туризъм и хранителни технологии в Разлог имат шанса да работят по специалността си, за разлика от много свои връстници. Благодарение на 13 местни фирми от областта те ще получат качествено и професионално обучение.

51 ученици от специализираното гимназиално училище "Никола Стойчев" в град Разлог ще имат възможност да затвърдят теоретичните си знания на практика, съобщиха от общинската управа.

Ученици от 11-и и 12-и клас от специалностите "Икономическа информатика", "Кетъринг" и "Администрация в хотелиерството" са разпределени в 13 фирми в района – хотели, заводи и държавни предприятия.

Практическото им обучение ще се провежда в реална работна среда в рамките на 240 часа. За своята работа младите специалисти ще получат и възнаграждения в размер на 300 лева.

2-ра поредна година учебното заведение е част от проекта "Ученически практики".

Според директора на училището Галина Адамова подобни практики ще подобрят качеството на професионалното образование на учениците и ще повишат шансовете им за успешна реализация на трудовия пазар, допълва БТА.

Водещи

Най-четени