150 души в неравностойно положение търсеха работа на специална борса 27.09 | 17:33

20 фирми участваха в събитието с надежда да намерят подходящи кадри

От Ивайло Ачев

От началото на годината 4300 хора с увреждания са си намерили работа, 3 800 от тях чрез Бюрата по труда в страната. Това стана ясно по време откриването на Деня на кариерата за хората с увреждания 2011 в хотел "Радисън САС".

В специализираната трудова борса днес (27.09.11) участваха 20 фирми и 150 души в неравностойно положение. По данни на Министерството на труда и социалната политика (МТСП) от януари 2011 г. в субсидирана заетост са включени 1 900 лица. През август 2011 г. чрез Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" в Бюрата по труда са назначени още 250 трудови медиатори. Те ще спомогнат за повишаване качеството на предоставяните услуги за гражданите и бизнеса с фокус върху уязвимите групи. 

По време на събитието министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов съобщи, че вече е готов работният план, разписани са мерките и е осигурено финансирането на Националната програма за заетост за хората с увреждания, която се осъществява от МТСП и Агенцията за хората с увреждания.

Днешната трудовата борса се финансира от Агенцията за хората с увреждания. Тя се реализира със сътрудничеството на Агенцията по заетостта, Столична община, Българска стопанска камара и Нов български университет.

Водещи

Най-четени