150 русенци ще получават топъл обяд от тази есен 28.03 | 14:30

Проектът е на стойност близо 300 000 лева и е финансиран по оперативна програма "Развитие на човешките ресурси"

От Андриян Георгиев

Общо 150 души ще получават топъл обяд в обществената  трапезария в Русе от тази есен, информира БТА. Изпълнението на проекта започна  на 1 март тази година, съобщи началникът на общинския отдел "Здравеопазване и социални дейности" Мариела Личева. 

Проектът е на стойност близо 300 000 лева и е финансиран по оперативна програма "Развитие на човешките ресурси". Срокът за изпълнение е 15 месеца.

През първите пет месеца помещението, което се намира в сградата на Средношколското общежитие, ще бъде оборудвано. Ще се осигури заетост и на 12  лица от рисковите групи, в които влизат хора с увреждания,  самотни родители и многодетни майки. 

Трапезарията ще заработи в началото на септември тази година в продължение на 10 месеца, докато приключи европейското  финансиране. След това община Русе ще продължи проекта за срок  от пет години. Зам.-кметът Иван Григоров заяви, че на 31 март Временният зимен подслон за бездомни ще бъде затворен, а общината ще  започне работата си по проект за създаване на Приют за бездомни.

Относно капацитета за усвояване на средства от фондовете на Европейския съюз зам.-кметът по "Устойчиво развитие и  евроинтеграция" Страхил Карапчански заяви, че в класация Русе е  поставен на предпоследно място сред областните градове в  страната. Нашата задача е да подобрим имиджа на града, обясни  зам.-кметът. 

Водещи

Най-четени