4 000 рокери в мото-рок феста "За толерантност на пътя" 18.08 | 10:47

Рокери от Балканите обсаждат хълма Света гора във Велико Търново

От Андриян Георгиев

Близо 4 000 рокери от България, Румъния, Гърция, Турция, Македония, Сърбия и Хърватия ще се срещнат на мото-рок феста под мотото "За толерантност на пътя", който започва днес на хълма Света гора във Велико Търново, съобщи Петър Стефанов от мото-клуб "Бад къмпани", домакин и организатор на феста.

За първи път в рамките на проявата е включена международната благотворителна инициатива "Broken wings run", която рокери от различни страни организират в подкрепа на лечението на свои събратя, пострадали при катастрофи.

По този повод колони от рокери от София, Пловдив и Варна ще пристигнат във Велико Търново, за да помогнат за лечението на 32-годишният варненец Людмил Христов. След претърпян тежък пътен инцидент, той е прикован към инвалидна количка и за да се изправи на крака, се нуждае от операция в Москва, която струва  10 000 лв., каза Стефанов, цитиран от БТА. 

Средствата за благородното начинание ще бъдат набирани от  доброволни пожертвования за тениски с логото на инициативата, сувенири, значки и лепенки със символи на рокерските братства от различни страни.

Тридневната програмата на петото издание на феста, подкрепено с 10 000 лв. от общинския бюджет, включва традиционни рокерски игри и забавления. В зоната на феста са осигурени 10 тона бира и 10 000 кебапчета, уточняват организаторите.

За доброто настроение на участниците ще се грижат рок групи от  България, Сърбия и Англия, а водещ на концертите е Светльо Витков от "Хиподил".

По традиция рокерите ще направят почетна обиколка на крепостта  Царевец и ще се поклонят пред гроба на цар Калоян в историческия храм "Св. Четиридесет мъченици." 

Водещи

Най-четени