704 ученици ще покажат бизнес умения на Пловдивския панаир 10.04 | 12:52

За пръв път в ЕС ще можем да видим състезание за защита на интелектуалната собственост

От Ивайло Ачев

704 ученици ще покажат своите бизнес умения в 12 конкурса по време на Международния панаир на тренировъчните фирми ТФ ФЕСТ. Той ще събере отбори на млади мениджъри от България, Австрия, Румъния и Черна гора на 19 и 20 април в Международен панаир Пловдив, съобщават от пресслужбата на панаира.

На събитието за първи път в ЕС ще се проведе състезание за защита на интелектуалната собственост. То е организирано от Министерството на икономиката и Центъра на учебно-тренировъчните фирми. Новост е и надпреварата за интернет страница по идея на Висшето училище по застраховане и финанси.

108 ученически предприятия ще демонстрират своя опит в традиционните конкурси за най-оригинален щанд, най-добър екип, най-интересен каталог, най-ефектни рекламни материали, най-атрактивна презентация, социално отговорен бизнес и в други области. Ще бъдат избрани Мис и Мистър ТФ ФЕСТ 2012.

Форумът е част от проекта "Мост между училището и бизнеса”. ТФ ФЕСТ популяризира идеята за тренировъчните предприятия, които в България са 256. В тях годишно работят около 4000 младежи, представители на 62 училища в 42 селища.

Тази година бяха създадени и първите студентски компании от възпитаници на Нов български университет. Проявата показва резултатите от интегрирано обучение по икономика, информационни технологии, бизнес администрация и чужди езици и дава шанс на реалния бизнес да се запознае с бъдещи предприемачи и участници в пазара на труда.

ТФ ФЕСТ се организира от Центъра на учебно-тренировъчните фирми (ЦУТФ) в партньорство с Международен панаир Пловдив. ЦУТФ е член на Световната организация на тренировъчните фирми EUROPEN/PENINTERNATIONAL, в която участват над 5500 предприятия. Поради тази причина нашите бъдещи мениджъри имат възможността да бъдат включени в базата данни на мрежата, да осъществяват международни делови и търговски контакти, да участват в международни проекти и изложения по цял свят.

В рамките на ТФ ФЕСТ 2012 ще се проведат годишна среща на Българския младежки форум на бизнес лидерите и годишна сесия на Академията за корпоративна социална отговорност.

Водещи

Най-четени