800 хил. лв. за социално включване на деца в Генерал Тошево 13.10 | 12:48

Инициативата цели да подкрепи развитието на децата още в най-ранна възраст

От Андриян Георгиев

Около 800 хил. лв. ще бъдат инвестирани в община Генерал Тошево по проект за социално включване на деца до 7-годишна възраст от уязвими групи, съобщават от общинската управа.

Инициативата цели да подкрепи развитието на децата още в най-ранна възраст, както и да се увеличат  посещаващите детски градини.

Педагози и социални работници ще подготвят за училище децата, за които българският език не е майчин и са от семейства с ниски доходи.

Общината ще предоставя пакет от здравни, образователни, социални услуги на деца без личен лекар, или чиито родители не са здравно осигурени, на деца с увреждания и здравословни проблеми, както и на тези, които не посещават детска градина или ясла.

С част от финансовия ресурс в следващите две години ще бъдат преустроени и ремонтирани 4 детски ясли и градини в Генерал Тошево, селата Спасово и Кардам, уточнява БТА.

Сред сградите, които ще бъдат обновени, е и бивше училище в село Василево, в което ще се настани център за консултантски услуги за бъдещи родители, както и за майки и бащи на деца до 3-годишна възраст.

Водещи

Най-четени