Акцията "Бонбони за смет" в Разград 10.04 | 13:51

Ще бъдат раздадени 600 пакета с лакомства на малките чистници

От Кремена Бедерева

Община Разград организира пролетно почистване от 17 до 22 април, което ще завърши по традиция с акцията "Бонбони за смет", съобщи зам.-кметът Любомир Цонев.

Заделени са 12 650 лева за дейностите по почистването, като 3 250 от тях са награден фонд за предметни награди на най-добре представилите се фирми, организации и граждани. При предварителни огледи са идентифицирани участъците с най-много боклуци и малките нерегламентирани сметища, където ще се действа по-мащабно, с помощта на общинско предприятие "Паркстрой" и фирма "АСА България".

В последния ден ще се проведе акцията "Бонбони за смет", в която се включват децата на Разград. Ще бъдат организирани три пункта - в жилищен комплекс "Орел", в кв. "Водната централа" и пред хотел "Централ", откъдето желаещите да се включат в хигиенизирането ще получат чували.

Ще бъдат раздадени 600 пакета с лакомства на малките чистници. Сигнали и информация за места с отпадъци и събрани в торби боклуци гражданите могат да подават на телефони 618-186 и 660-580, съобщи още Цонев.

Водещи

Най-четени