БАН и УНСС обединяват усилия в името на науката 17.06 | 15:37

Те ще обменят опит в изследователската дейност

От Гергана Златкова

Българската академия на науките и Университетът за национално и световно стопанство утре ще подпишат договор за сътрудничество, съобщи пресцентърът на БАН.

Церемонията е от 12:00 ч. в кабинета на председателя на БАН. Договорът ще бъде подписан от председателя на БАН акад. Стефан Воденичаров и от ректора на УНСС проф. Стати Статев.

Съгласно договора БАН и УНСС ще обменят опит и добри практики за подготовката на научноизследователски и  преподавателски кадри, ще организират съвместно обучение по магистърски програми, като ще използват иновационни образователни технологии, сред тях и електронното обучение.

БАН и УНСС ще организират и съвместно обучение на докторанти, ще участват със съвместни проекти в националните и европейските образователни програми и ще обменят издаваната литература.

Целта на съвместния документ е България да възстанови авторитета и позициите си в европейското и световното научно и образователно пространство, а това е възможно само с обединените и координирани усилия на научноизследователските институти и висшите училища, посочват от БАН.

Водещи