БЧК-Русе ще даде 15 легла за бежанците в гр. Цар Калоян 02.10 | 12:59

Доброволците събират и дрехи за нуждаещите се чужденци

От Елица Елефтерова

От Българския червен кръст (БЧК) в Русе са подготвили 15 легла, които ще изпратят до временния пункт за бежанци, създаден в град Цар Калоян, съобщи председателят на областната структура на БЧК д-р Руденко Йорданов, съобщава БТА.

Доброволците събират и дрехи за бежанците. Една част от тях ще бъдат изпратени в пункта в Цар Калоян, а друга - в централата на БЧК, за разпределение. "Даваме си сметка, че този проблем е изключително тежък и той общо взето ни затиска с еволюцията си", заяви д-р Йорданов.

Йорданов разказва и че в приюта на БЧК в Русе са настанени дете и майка му - бежанци от Иран. Те са били задържани преди седмица на ГКПП Дунав мост с фалшиви документи. Д-р Йорданов обясни, че детето, което е с церебрална парализа, и майката, първо са били на лечение в русенската болница, след което са настанени в приюта, но вчера отново са върнати в лечебното заведение.

"Оказва се, че лечението на детето, назначено в Иран - по вид лекарства и дози, не съответства на това, което се прави в България при тези случаи и то трябва да бъде уточнено и актуализирано, за да може да продължим да го гледаме", обясни Йорданов.  

Водещи

Най-четени