БЧК осигурява топло ястия за 53 ученици от Павликени 02.12 | 15:22

В продължение на 3 месеца учениците ще получават безплатно по едно основно топло ядене, а когато е възможно - и десерт

От Кремена Бедерева

Българският червен кръст (БЧК) ще осигури топъл обяд за 53 ученици от Гимназията за аграрни технологии "Цанко Церковски" в Павликени като част от кампанията "Топъл обяд" на БЧК, съобщиха от пресцентъра на Общинската администрация.

В продължение на три месеца учениците ще получават безплатно по едно основно топло ядене, а когато е възможно - и десерт.

БЧК поддържа подобна форма на подпомагане в по един обект във всяка област в страната. Средствата, отпуснати на училището за социалната инициатива, са в размер на 4372 лева, уточни Димитър Русев - председател на областната организация на БЧК.

"Тази програма ще помогне да премахнем една от причините нашите ученици да не идват на училище - да нямат средства да си купят храна", смята Надежда Иванова - директор на гимназията.

Според кмета инж. Емануил Манолов общината ще продължи да подкрепя усилията на училищното ръководство да подпомага децата от социално слаби семейства, включително и с осигуряване на автобуси за превозване на учениците от населените места около общинския център.

Водещи

Най-четени