Бездомните кучета в Търговище вече ще си имат къщички 23.03 | 19:32

Нов приют за животните се строи в града

От Цанка Донкова

Бездомните кучета в Търговище вече ще си имат къщички, след като в града се стои нов приют за животни. Домовете на четириногите ще са с различна големина и са съобразени с размера на животните, съобщава bTV. Очаква се първите 200 бездомни кучета да бъдат настанени в началото на следващия месец.

Хората в Търговище се надяват скоро бездомните животни да изчезнат от улиците. Въпреки усилията на общината, популацията им не намалява и цели глутници гладни кучета заплашват малки и големи.

"Добре е, новината е радваща, из града ходят, може да ухапят някое дете, пък и възрастен човек”, коментират жителите на града.

Строителството на приюта ще протече на няколко етапа.

"Ще има 54 къщички за кучета от три размера, а общо в този първи под етап биха могли да се поемат около 200 бездомни животни. Капацитетът на целия обект е за около 650 животни”, обяснява главният инженер на общината Валентина Йорданова.

Общата стойност на първия етап от проекта е 170 000 лева. Към приюта ще има и лечебница за болни кучета, както и помещения за персонала. Предстои озеленяване и благоустрояване на заграденото пространство.

Водещи

Най-четени