Бизнесът в Плевен си сътрудничи с фирми от два румънски окръга 25.07 | 17:50

Открива се информационен бизнес център за връзка между фирмите от двата региона

От Андриян Георгиев

В Плевен се открива информационен бизнес център за връзка с румънските окръзи Олт и Долж.

Това съобщи председателят на сдружение "Еврорегион Плевен-Олт" Стилиян Върбанов, цитиран от БТА. 

Центърът разполага до момента с база данни за над 1 000 български фирми, предимно от Плевен, които биха могли да установят търговски и друг вид бизнес отношения с румънски партньори, посочи той.

Най-късно през септември центърът ще има електронен портал в глобалната мрежа, както и електронно  информационно табло, поставено в центъра на Плевен. Целта е да се предоставя експресна, текуща бизнес информация за фирми от Румъния, предимно от окръзите Олт и Долж.

Центърът вече има установена постоянна телефонна и видеовръзка с румънските градове Крайова и Слатина, които също в скоро време ще бъдат създадени подобни информационни звена с полезна информация за  бизнеса.

По повод официалното откриване на центъра в Плевен от 28 до 31 юли ще бъде подредено търговско изложение с участието на 18 румънски фирми и 8 плевенски фирми.

Инициативата е дело на сдружение "Еврорегион Плевен-Олт" и Румънската асоциация за трансфер на технологии и иновации,  финансирана по Програмата за трансгранично сътрудничество Румъния - България 2007-2013 г.

Водещи

Най-четени