Благоевград и Серес обменят бизнес информация 15.02 | 09:24

Информационни центрове за намиране на работа и за представяне на възможностите за бизнес

От Елена Коцева

Информационен център за намиране на работа и за представяне на възможностите за бизнес ще бъдат създадени по съвместен българо-гръцки проект с участието на областните управи на Благоевград и Серес.

Проектът "Международно управление на човешките ресурси" е спечелен от областната администрация на Серес, съобщиха отобластната управа в Благоевград. Стойността му е 620 000 лева.

Сред партньорите по проекта са Техническият университет в Серес, Колежът по икономика и мениджмънт в Благоевград и Регионалната служба по заетостта в Благоевград. Целта му е да подпомогне и развие модела за управление на човешките ресурси в областите Серес и Благоевград, съобщава БТА.

Предвижда се създаването на два информационни центъра в двата съседни региона - информационен център за намиране на работа и информационен център за представяне на възможностите за бизнес.

Идеята е бюрата да работят 24 месеца. Предвижда се сформиране на групи за двуседмични обучения в двете страни. И в двете областни администрации се планира откриване на консултантско бюро с общ интернет портал между тях.

Дейностите, които ще бъдат осъществени, са обсъдени на среща в гр. Серес от областния управител на Благоевград Валери Смиленов и партньорите по проекта.

Предвижда се също проучване на черния пазар на труда, както и възможностите за създаване на бизнес от младите хора. Тези дейности ще бъдат възложени на техническия университет в Серес.

Водещи

Най-четени