Благотворителна инициатива за болни деца стартира във Видин 03.05 | 17:00

Инициативата е на църквата

От Ивайло Ачев

Нова инициатива за помощ на болни деца беше стартирана днес, 3 май, във Видин. 

Инициативата се нарича "Добрата стотинка" е на Видинската Света митрополия, като общинските власти също се включиха в нея.

Благотворителната кампания към катедралния храм "Св. Димитър Солунски” ще е постоянна. "Ние искаме да протегнем ръка към болните деца и делото да бъде общо – на всички, които живеят в този град”, каза архимандрит Поликарп.

Видинският кмер Герго Гергов влезе в състава на комисията от осем души, която ще организира и ще отговаря за дейността на инициативата. Нейни членове са още архимандрит Поликарп - председател на катедралния храм "Св. Димитър Солунски”, архимандрит Антим – игумен на Раковишкия манастир, пастор Павел Михайлов – християнска църква "Вяра”, Елка Георгиева – зам.-областен управител, Калин Нинов – началник на Регионалния инспекторат по образование, Роза Маркова – управител на ДСК – Видин, Цветелина Петрова – директор на БЧК – Видин и Петя Петрова – директор на Комплекс за социални услуги за деца и семейства – Видин.

"Радвам се, че има хора, които откликват на идеята за благотворителната кампания. Само ако работим всички заедно за реализирането на тази инициатива, ще постигнем резултати”, заяви видинският кмет. Той допълни, че инициаторите могат да разчитат на пълната му подкрепа, както и на съдействие от страна на местната власт за осъществяване на кампанията и осигуряване на пълна прозрачност на нейното протичане и разпределянето на средствата за болните деца.

Водещи

Най-четени