Близо 500 хил. лв. за възстановяване и развитие на Шумен 23.06 | 14:17

Парите са отпуснати по ОП "Регионално развитие"

От Андриян Георгиев

С близо 500 хил. лв., отпуснати по Оперативната програма "Регионално развитие", ще бъде изготвен интегриран план за възстановяване и развитие на Шумен, съобщават от пресцентъра на местната община.

Договорът по проекта днес бе подписан от кмета на града Красимир Костов в Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ).

Резултатите, които се очаква проектът да постигне, са свързани със създаването на методологическа основа за визията и стратегията за развитието на Шумен до 2020 г., с формирането на по-благоприятна среда за бизнеса и с насърчаване на заетостта.

Сред целите на проекта са да бъдат подобрени образователната, здравната, социалната и културната  инфраструктура, да се създадат условия за подобряване и възстановяване на околната среда и екологичната инфраструктура, за подобряване на качеството на живот, за по-добър достъп до основни услуги и др.

Продължителността на проекта е 24 месеца. Предстои възлагане на обществена поръчка за разработване на интегрирания градски план. 

Най-четени