Бургазлии ще плащат таксите за детски градини през интернет 01.02 | 13:51

Услугата ще бъде достъпна за бургаските родители от април

От Ивелина Георгиева

Бургаските родители ще могат да заплащат таксата за детската градина на своите деца през интернет от работното си място, съобщиха от община Бургас.

Новата електронна услуга ще влезе в сила до три месеца и се въвежда за първи път в страната.

Идеята е чрез новия начин на плащане родителите да бъдат максимално улеснени и да имат възможност он-лайн, без да отсъстват от работа и да губят време в редене на опашки пред детските градини да заплатят съответната такса.

Преди една година бе представена и новата услуга за електронен прием в детските заведения през сайта на общината – www.burgas.bg.

Средствата отделени за образование през 2013 г. от Буграската община са в размер на 5 035 932 лева.

Сумата, заложена в инвестиционната програма на Общината в сферата на образованието тази

година е рекордна – общо 15 млн. лв., тъй като продължава работата по енергийните фондове /Фонд "Козлодуй", ЕКО Фонд, ЕСКО/ и въвеждането на мерки за енергийна ефективност в бургаските училища и детски градини, обясни заместник-кметът Йорданка Ананиева.

99% от бургаските училища и детски градини до края на 2013 г. ще бъдат напълно обновени и снабдени с нови енергоспестяващи мерки – саниране, подмяна на дограма, нова отоплителна инсталация, соларни панели, нова топло и хидроизолация на покрив и боядисване.

Водещи

Най-четени