Бургас се превърна в същинска работилница на Дядо Коледа 12.12 | 14:47

В града в момента кипи трескава подготовка и изработка на най-разнообразни и красиви Коледни подаръци и сувенири

От Кремена Бедерева

Бургас се превърна в същинска работилница на белобрадия старец от далечната и мразовита Лапландия Дядо Коледа, съобщиха от пресцентъра на Община Бургас.

В града в момента кипи трескава подготовка и изработка на най-разнообразни и красиви Коледни подаръци и сувенири. Сред тях има ангелчета, изработени изцяло от макаронени изделия, снежковци, изящно декорирани шишарки, коледни звезди от кадифе, ключодържатели с невероятно зареждаща усмивка, коледни пана, фигурки от мъниста и много др.

Приказно чудните сувенири се изработват ръчно и с много любов от членовете на 13 сдружения на хора с увреждания в Бургас. Инициативата е по идея на кмета Димитър Николов, който покани почти всички социални звена в общината да участват в нея.

Коледните подаръци ще бъдат откупени от Община Бургас и подарявани на жителите и гостите на града в дните преди Коледа и Нова година. Те ще бъдат поднесени с коледно късметче и пожелание за новата 2012 година от Община Бургас. Изненадите ще бъдат раздавани лично от Дядо Коледа и неговите най-верни помощници – Снежанка и джуджетата.

За доброто и празнично настроение на бургазлии ще се погрижат още приказни феи, коледна елха, коледно чорапче и любими на малки и големи приказни герои. Снимка с Дядо Коледа е допълнителният подарък, който е подготвила Общината за бургаските деца в празничните дни през декември.

Всяко дете, което пожелае, ще получи възможност безплатно да се снима за спомен не с кого да е, а именно с щедрия и благ старец от Лапландия. Началото на истинското коледно забавление е на 17 декември и ще продължи до края на месеца. През този период всеки ден аниматори и артисти ще закачат и развеселяват минувачите по централните пешеходни улици "Александровска" и "Богориди", около къщичката на Дядо Коледа на площад "Тройката", новият детски кът до Часовника – Коледна "Приказландия" и дори в автобусите от градския транспорт.

Водещи

Най-четени