Българчета и румънчета пресъздават в рисунки природата 04.06 | 09:37

С това се поставя началото и на съвместен проект - през лятната ваканция за децата от Николово и Гюргево

От Кремена Бедерева

Българчета и румънчета ще участват днес - 4 юни, в трансграничен конкурс за детска рисунка в русенското село Николово. Това съобщи изпълнителният директор на асоциация "Еврорегион Данубиус" Лили Ганчева, пише Север.бг.

Децата са на възраст от 6 до 14 години. На открито те ще пресъздадат в рисунките си красивата местна природа. По-късно ще се състои и надиграване под звуците на българска народна музика.

Събитието е резултат от подписания договор за сътрудничество между николовското читалище "Пробуда - 1901 г." и Окръжен център за консервация и съхранение на народните обичаи и традиции в град Гюргево, със съдействието на асоциация "Еврорегион Данубиус".

С това се поставя началото и на съвместен проект - през лятната ваканция за децата от Николово и Гюргево ще бъдат организирани ателиета за усвояване на умения за тъкане, дърворезба, народни песни и танци.

Ще има и мероприятия, свързани със съхранението и популяризирането на народните обичаи и традиции. Домакини на събитията ще бъдат Николово и Гюргево.

Водещи

Най-четени