Българчета ще се учат в НАСА 25.06 | 16:09

Първите вече заминаха за Измир, Турция

От Лазар Тодоров

Това лято български ученици ще се обучават в космически тренировъчен център на NASA - Space Camp в турския гр. Измир. Първите от тях вече заминаха. Това съобщават от Центъра за творческо обучение, който е и представител за България на космическия лагер.

Учениците са заминали на 23 юни и се предвижда да останат там една седмица. През това време те ще трупат нови знания, преживявания и позитивни емоции. Младежите ще имат уникалната възможност да влязат в реплика на космическа совалка, да наблюдават излитането на совалка, да усетят имитирано състояние на безтегловност, както и да се докоснат до много други аспекти от живота в космоса.

Space Camp в Измир е един от трите обучителни центъра на NASA извън САЩ. Благодарение на лагера там, българските ученици ще имат възможност, да започнат своето развитие в една изключително интересна и перспективна научна област, каквато са космическите изследвания.

Центърът за творческо обучение, който изпраща децата на космическия лагер, специализира в развитие на различни способности и умения на децата, прилагане на знанията за решаване на практически задачи, формиране и отстояване на собствено мнение. Програмите му включват дейности по природни науки с експерименти, познания за Космоса с конструиране на ракети, опознаване на човешкото тяло и режими на хранене.

Най–изявените деца формират българските отбори, които ежегодно взимат участие в международните програми на "Space Camp”. Следващите три отбора с финалистите от националния конкурс за Space Camp Turkey пътуват на следните дати: 14 – 20 юли; 28 юли – 03 август и – 17 – 24 август.

Най-четени