В Шумен забраняват на ВИК да разкопава рехабилитирани улици 15.06 | 16:23

Предвижда се в Шумен да бъдат преасфалтирани 350 000 кв. м. улици

От Петя Михайлова

Община Шумен налага забрана за разкопаването на улици и тротоари, включени в проекта за рехабилитация на уличната мрежа в града.

Това съобщи на среща с представители на фирмите, които имат подземни комуникации и инфраструктура, зам.-кметът по устройство на териториите, строителството и екологията инж. Иван Йонков, цитиран от БТА.

Той посочи, че до започването на рехабилитацията на уличната мрежа - около 15 юли, фирмите ще трябва да приключат с планираните ремонти. След това ще бъде въведен петгодишен мораториум за разкопаването им.

Изключения ще се допускат само при отстраняване на аварии, но в подобен случай фирмата, която е извършила разкопаването, ще трябва да възстанови настилката, отбеляза Йонков.

Предвижда се в Шумен да бъдат преасфалтирани 350 000 кв. м. улици, рехабилитация на прилежащи терени, благоустрояване, подновяване на маркировки, на електрическото осветление и др.

Стойността на проекта е 12 млн. лв., осигурени от облигационния кредит, който общината изтегли след решение на общинския съвет.

Водещи