Вдъхновяващи партньорства променят средата 23.04 | 12:00

Представиха българските финалисти на Европейските отличия по корпоративна социална отговорност

От Теодора Пенева

Представиха българските финалисти на Европейските отличия по корпоративна социална отговорност (КСО) "Вдъхновяващи партньорства за иновации и промяна", информира Econ.bg

В категорията на големите фирми страната ни e представлявана от "Банка Пиреос България" АД и проекта "Благодетел", реализиран в партньорство с УНИЦЕФ България.

"Дентален център ЕО Дент" ООД е българският финалист в категория "Малки и средни предприятия". Приза те спечелиха благодарение на своя проект "Шанс за равностоен качествен живот".

В дебютната 2013 г. България е на второ място по номинации – 53 на брой. Пред нас е Испания със само две номинации повече.

Отличията обхващат фирми от частния сектор. Нестопанските организации (неправителствени, културни, научни и социални, както и публични институции) могат да участват като партньори.

Проектите трябва да са насочени към множество заинтересовани страни и да са реализирани от бизнеса в сътрудничество с един или повече партньори. Друго условие е партньорствата да са реализирани през последните 5 години.

Всички кандидатури се оценяват според правила, разработени от ЕК и приложими във всички страни участнички.

Повече за проектите на победителите, както и за Европейските награди по КСО, прочетете в Econ.bg.

Водещи

Най-четени