Видео ни учи как да бъдем по-солидарни с бездомниците 05.12 | 17:12

Група ентусиасти от САЩ обаче дават добър пример на света чрез нова рекламна кампания

От Елица Елефтерова

В повечето големи градове бездомните хора са на всяка крачка. За нещастие обаче минаващите често ги игнорират. Причината за това донякъде е и, защото има достатъчно трагични гледки по улиците и е много по-лесно да не се обръща внимание на тези хора конкретно.

Група ентусиасти от САЩ обаче дават добър пример на света чрез нова рекламна кампания, насочена към проблема с бездомните хора, които трябва да живеят и да се хранят на улицата, съобщава сайтът Fastcoexist.

Безвъзмездната реклама е създадена от неправителствена организация в Ню Йорк, която се ангажира с осигуряване на подслон за тези, които нямат къде да живеят.

Организацията счита, че е намерила начин най-накрая да накара хората да обърнат внимание на проблема. Това става, като се посочи как помагането на бездомните облагодетелства не само тях, но и самите дарители.

"Всеки се опитва да игнорира темата за бездомниците. Станали сме толкова сурови и слепи за тяхното положение", казва Кати Дилейни. Тя е главен творчески директор на кампанията.

Екипът, който стои зад проекта, решава да даде нов поглед над нещата. "Идеята е хората да разберат, че помагането е много по-важно за дарителя, отколкото за бездомните", допълва Дилейни.

Ето и самото видео в Econ.bg.

Водещи

Най-четени