Видин строи 80 жилища за социално слаби семейства 16.11 | 10:12

В процес на подготовка са техническите задания, които трябва да бъдат готови до 1 март

От Кремена Бедерева

Община Видин изпълнява в момента шест проекта, като приоритетен е изграждането на 80 жилища за социално слаби семейства. Това съобщи Албена Начева, началник-отдел "Координация на програми и проекти" в община Видин, цитирана от БТА.

В процес на подготовка са техническите задания, които трябва да бъдат готови до 1 март и се разработва механизъм за определяне на критериите за участие на лицата в проекта. Стойността на проектното предложение е 4 милиона лева, а Видин е една от четирите пилотни общини по проекта.

В процес на изпълнение е проект за социално включване, насочен към приобщаване на деца от малцинствени групи в училище. В пет детски градини и ресурсния център в града ще бъдат оборудвани помещения, в които ще се работи с деца и семейства.

По проекта предстои да се проведе търг за оборудване, който се организира от Министерството на труда и социалната политика. Останалите проекти, по които работи общината са: проекта за интегрирани планове за градско възстановяване и развитие и фестивал на изкуствата "Дунавски вълни"; проекта "Видинска крепостна система"Калето"; регионалното депо за битови отпадъци, изграждане на областен информационен център и проекта за осигуряване на социални жилища на маргинализирани групи.

Водещи

Най-четени