Вместо да харчим за колата, да печелим от нея... 05.10 | 14:10

Това засега се случва в Калифорния, където собствениците на автомобили могат с опростена процедура да ги дават под наем, когато не ги използват

От

 

Можем ли да печелим пари от колата си, дори когато не я ползваме лично? Отговорът е положителен, а решението, което предлагат в Калифорния, е просто – даваме я под наем.

Златния щат напълно оправдава името си в лицето на компании като RelayRides и Getaround. Те дават възможност с опростена процедура на хора, които имат автомобили и не ги ползват, да ги дават под наем. Идеята има огромни предимства – намалява броя на колите по улиците т.е. ограничава задръстванията и спестява пари.

През миналата седмица губернаторът на Калифорния Арнолд Шварценегер подписа нов закон, който дава възможност на жителите на щата да предоставят автомобилите си на т.нар. автомобилни басейни, без да им се анулира застраховката.

Досега според калифорнийските закони ако даваш колата си под наем, това се счита за „търговско облагодетелстване“, което автоматично прекратяваше застраховката на моторното превозно средство.

Водещи

Най-четени