Военната история става достъпна и за малчуганите 30.01 | 19:46

Военноисторическия музей открива Детски музей „МИГ-Мислители, изобретатели, герои“

От Ивелина Георгиева

Националният военноисторически музей готви специална изненада за своите малки приятели.

На 7 февруари ще бъде открит Детски музей "МИГ- Мислители, изобретатели, герои". В него малчуганите ще научават интересни факти и събития от военната ни история.

В музея децата по иновативен и разнообразен начин ще се докоснат до военната ни история чрез стратегически и ролеви игри, които подпомагат възпитаването на толерантност, взаимопомощ, уважение към хората и моралните ценности.

Малките посетители ще могат да влязат в ролята на герои или на важна фигура от военното време, обличайки униформи с прилежащите към тях аксесоари - пагони, шапки, ордени. Ще се потопят в пространството на различните технически изобретения, направени за военни цели в национален и световен мащаб, и ще научат, че днес значителна част от тези иновации и технологии са станали неизменна част от ежедневието ни.

Децата ще имат възможност да разгледат и изпробват предмети от бита на войниците, да чуят разкази за героите на военната история и да открият своя герой.

За да бъдат запознати с историческите факти двама специални герои ще придружават малките посетители и ще разказват интересни истории, ще играят и ще учат заедно с тях.

Детският музей ще предложи изненади и за родителите като им предостави новоизградена зала за временни изложби, посветена на развитието и постиженията на военнопромишления комплекс.

"MИГ - Мислители, изобретатели, герои" е съвместен проект на НВИМ и Нов български университет и е финансиран от фондация "Америка за България".

Водещи