Възстановяват екотранспорта в Търново 27.03 | 15:20

Това ще стане възможно чрез реализирането на проекти в периода 2014 - 2020 г.

От Таня Георгиева

"В началото на есенния сезон ще бъде готов анализът за електробусите и за тролеите. Това е свързано с възможността през референтния период 2014 - 2020 г. да се кандидатства по проекти за екологичен транспорт. Бъдещето е във възстановяване на електробусите и тролеите", каза на брифинг кметът на Община Велико Търново Даниел Панов след срещата си със заместник-министъра по околната среда и водите Ивелина Василева.

Тя бе на посещение в старата столица по повод подписването на двустранен протокол между РИОСВ – Велико Търново и Националната служба за екологична охрана на Румъния за приемане на съвместна процедура за комуникация в реално време при извънредни ситуации, причинени от инцидентни замърсявания с трансгранично въздействие в басейна на река Дунав.

Предложението на някои организации да бъдат премахнати пилоните на тролеите не е прието от кмета, с оглед на възможността екологичният транспорт в града да бъде възстановен, чрез включването в проекти.

Заместник-министърът потвърди тази позиция, като заяви, че това ще бъде основен акцент в следващия програмен период.

Още две добри новини за великотърновци съобщи кметът - най-късно до края на следващата седмица ще бъдат монтирани първите 4 от липсващите спирки в някои квартали на града, а до края на май ще бъдат поставени още 14.

Освен това вече са подадени за изработка и табелите с разписанието и маршрутите на автобусните линии, допълни кмета.




Водещи