Външно министерство обяви 65 стажантски позиции 14.04 | 20:39

Те са в сферата на информатиката, националната сигурност, политическите науки, правото и др

От iNews.bg

Министерството на външните работи обяви 65 свободни позиции за стажове в рамките на Програмата за летни студентски стажове в държавната администрация за 2014 г.

Позициите са в професионалните направления "Информатика и компютърни науки”, "Администрация и управление”, "Икономика”, "Комуникационна и компютърна техника”, "Национална сигурност”, "Обществени комуникации и информационни науки”, "Политически науки”, "Право”, "Социология, антропология и науки за културата”, "Филология”.

Стажовете по Програмата са едномесечни, неплатени, с възможност за гъвкаво работно време и ще се проведат в периода 1 юли – 30 септември 2014 г. В Програмата могат да участват всички студенти, които се обучават в страната или чужбина, без значение от степента, формата на обучението или курса.

Процедурата за кандидатстване и подбор се извършва изцяло онлайн, на Портала за студентски стажове в държавната администрация: http://staj.government.bg

Крайният срок за кандидатстване е 11 май 2014 г.

Подробна информация за условията на кандидатстване по програмата са публикувани на Портала за студентски стажове в държавната администрация в раздел Информация за програмата: http://staj.government.bg.

Програмата за летни студентски стажове в държавната администрация се провежда успешно за трети пореден път при изключителен интерес както от страна на студентите, така и от страна на държавната администрация. Целта й е да даде възможност на младите хора да придобият професионален опит, нови знания и умения в реална работна среда, както и възможност за по-добра професионална ориентация.  1572 са общо обявените стажантски позиции през тази година, което е с 470 повече в сравнение с 2013 г.

Най-четени