Дарения помагат на жителите на Мизия за Бъдни вечер и Коледа 24.12 | 13:00

Сред помощите имаше хранителни продукти и пари

От iNews.bg

След опустошителните наводнения, който унищожиха къщите им, жителите на Мизия все пак ще имат светли коледни празници. Дарения от SMS-кампаниите и помощите от Българския червен кръст осигуриха пълна трапеза на пострадалите.

Сред помощите имаше хранителни продукти и парички, които също ще използваме за храна. Абсолютно нищо не се е променило. Всичко остана така, както беше по време на наводнението. Тогава мина комисия, която оцени щетите по домовете на хората. Слагаха точки за опасни сгради или такива, в които не може да се живее, но до днес нямаме отговор какво се случи след установяване на щетите”, обясни още Йовка Пировска жител на Мизия и пострадала от наводнението в началото на месец август пред Радио "Фокус”- Видин. Според нея, след наводнението целият живот в града е по-труден.

"Загубихме абсолютно всичко. Не можем да кажем, че в Мизия има празнично настроение. Това, което беше преди наводнението, няма да се върне никога. Всичко е загубено. Доколкото разбрах от вчера има и настанени във фургоните. Следите от наводнението останаха", заяви Пировска.

 

Водещи

Най-четени