Деца изработват мартеници за благотворителна кауза 24.01 | 13:46

Парите отиват за изографисването на параклис "Св. Трисветители"

От Кремена Бедерева

Деца изработват мартеници за благотворителна кауза в Горна Оряховица. В кампанията, организирана от
Василена Стоянова и Лъчезар Любенов, вече са се включили ученици от няколко училища в града и Долна Оряховица, както и деца от детските градини и клубове по спорт, информира Sever.bg.

 На разположение на децата за изработване на червено-белите символи в три поредни недели ще бъде местният ресторант "Тиролия". Aрт педагогът Евгения Лефтерова ще ги напътства и ръководи малките майстори.

Мартеничките биха могли да се правят и в училищната база на съответното включило се учебно заведение.  

След като бъдат готови,  произведенията ще бъдат изложени в заведението или на масичка пред него, ако позволяват климатичните условия. Така всеки би могъл да си купи от мартеничките.

деята е да заразим с благородната инициатива колкото се може повече хора, защото смятаме, че не само по Коледа трябва да се прави благотворителност. Събраните от продажбата пари ще дарим за изографисването на параклис Св. Трисветители  в кв. "Пролет" в Горна Оряховица, където служи отец Зоран", заяви Лъчезар, който е и основател на групата "Добре дошли в Горна Оряховица" във Facebook.

Той обясни и, че светото място ще бъде снимано за рекламен плакат, на който ще бъде пояснено, че средствата се събират за него.

 

 

 





Водещи

Най-четени