Деца приготвят сами обяда си за училище 18.03 | 09:53

Кулинарна работилница учи малчуганите на любов към домашната храна

От Гергана Златкова

Въпросът с какво се хранят децата в училище, дали то е здравословно или не, е широко обсъждан и дискутиран.

Факт е, че малчуганите предпочитат да си купят баничка или пица, защото в училищния стол храната не им харесва или защото се срамуват да изкарат пред съучениците си простоватия сандвич от вкъщи.

За това най-добрият вариант е да се предложи на децата забавна алтернатива, да започнат да намират удоволствие в опаковането на храната си, а не само от вкуса й.

Сдружение Устойчиво Общество организира провеждането на кулинарни работилници "Домашната храна за училище - вкусна кутийка с емоции за споделяне", където те ще приготвят сами както храната си, така и самите кутии.

Работилниците ще се водят от Ваня Иванова от Vanilla Kitchen, която ще твори заедно с децата забавни здравословни сандвичи, салати и други храни за обяд.

Заниманията са с вход свободен и ще се проведат на 6-ти април от 10:00 до 18:00 часа по време на Международния Панаир в Пловдив и на 27 април от 10:00 до 18:00 часа по време на "Зелените дни” в София пред Народния театър.

Също така програмата на събитието в София включва специално състезание с награди за деца и родители за най-мотивиращо хранене с цели плодове и зеленчуци навън.

Целта е да се покаже, че всякакъв плод или зеленчук може да бъде обелен и изяден навън без да създава неудобство за родителите и децата.

5-те най-показателни участия ще получат награди - кошници със свежи биопродукти от български производители.

Водещи

Най-четени