Джийн Хачерсън: Една американка в България 26.08 | 12:16

Американката е доброволец и е у нас за "Аз държа на себе си"

От Кремена Бедерева

Джийн Хачерсън има магистратура по културна антропология и преподава в университет в западен Кънектикът в САЩ. Участвала е като доброволец в над 60 страни по света.

Мисията й в България я свързва с Лидерска академия "ГЛОУ", с която проведоха поредната инициатива във Велико Търново, под наслов "Аз държа на себе си".

"Международен доброволец съм от 1977 година. Но реално започнах с доброволчески дейности още, когато бях на 8 години, в трети клас и от врата на врата събирах в малка чашка дарения за важна за мен кауза", разказва лъчезарната Джийн пред Север.бг.

 

През последните няколко години фокусът на дейностите, с които се занимава, малко се е променила, но все още, се занимава с деца-сираци. Акцията на сдружение "ГЛОУ" я привлича в страната ни.

"Първата доброволческа акция, в която участвах извън Щатите бе в Корея и се изразяваше в това да връщам в Корея деца-сираци, осиновени в САЩ. В последствие това отвори много врати за мен като възможности за по-нататъшно доброволчество", разказва още американката.

Споделя че, "това, което ме привлича най-много, е да показвам на хората, че има с какво да им помогна в това, което правят, без значение дали е умение или опит – просто споделям с всички, които имат нужда.

Всичко съм научила в семейството – ценностите се предават от поколение на поколение. Отгледана съм като католичка. Баща ми беше изключително грижовен и раздаващ се човек и благодарение на възпитанието по този начин, част от моите ценности е да давам каквото мога на света и да помагам с каквото мога."

Още за борбената американка може да прочетете на сайта на Север.бг.

Водещи

Най-четени