Днес подаваме ръка на Перник 11.10 | 07:55

В новия ден на Перник БЧК събира средства за пострадалите от земетресението

От Елена Кирилова

Днешният ден (11 октомври) беше обявен за ден на Перник по решение на националния Обществен съвет към Българския червен кръст, съобщава агенция "Фокус”.

Националната благотворителна кампания, която има за цел набирането на средства за подпомагането на всички, пострадали от земетресение в Пернишко, ще продължи до 18 октомври.

От БЧК заявиха, че смятат, че не само финансовата подкрепа е важна в случая. Ключов е и самият акт на съпричастност.

Поради този факт в инициативата ще се включат множество доброволци, които ще организират фондонабиране. На ключови места в областните градове ще има разположени специално за целта касички и плакати "Послания на надеждата”.

Всеки желаещ ще може да остави отпечатък от дланта си на плакат, като символично ще подаде ръка на пострадалите.

В столицата касичките на Червения кръст ще са разположени в подлеза на Софийския университет, където могат да бъдат открити между 16 и 18.30 ч. Касички ще има и в градинката пред Националния дворец на културата ( до паметника на Фриьоф Нансен), в Докторската градина и на входа на Борисовата градина, в частта до езерото "Ариана”.

На 12 октомври ще бъдат обявени резултатите от акцията. Кампанията включва и възможността за изпращане на SMS на номер 1255 в 12.55 ч.

Водещи

Най-четени