Доброволци с подарък за Св. Валентин към ученици и студенти 14.02 | 08:01

На много места в София ще раздават презервативи и ръчно изработени валентинки

От Кремена Бедерева

По повод 14 февруари - Св. Валентин, доброволците на Българския младежки Червен кръст - София организират мащабна акция, която ще обхване столични училища, университети и ключови места в града, съобщиха от пресцентъра на БЧК.

Oт 10.00 до 12.00 ч. младите червенокръстци ще раздават брошури, презервативи и ръчно изработени валентинки в Студентския град и на територията на столични университети, съвместно със Студентските съвети при Университета по архитектура, строителство и геодезия, Софийския университет "Св. Климент Охридски", Националната музикална академия "проф. Панчо Владигеров, Висшето транспортно училище "Тодор Каблешков", Университета за национално и световно стопанство и Медицинския университет, които любезно предоставиха материали за провежданата от БМЧК националната АНТИСПИН кампания.

От 12.00 ч. до 14.00 ч. в парковото пространство на НДК - около паметника "1300 години България", на обособен пункт младежите ще раздават информационни материали, ще организират работилница за валентинки и ще украсят с любовни послания своеобразно "дърво на любовта".

От 16.00 до 18.00 ч. в подлезите на Софийския университет и метростанция "Сердика" ще има пунктове, на които младите доброволци ще приканват столичани да се включат в тематична викторина, да направят собственоръчно своя валентинка за любим човек или да напишат любовно и антидискриминационно послание за празника.

Столичните доброволци ще раздават валентинки, картички, информационни материали, презервативи и добро настроение на софиянци, напомняйки им да се обичат безопасно.

Водещи

Най-четени