Домакинствата, пострадали от водния ад във Велико Търново, вече си имат ваучери 06.08 | 08:06

Те ще покрият заявените нужди от техника и мебели на пострадалите 138 семейства

От Теодора Кокаланова

Започва раздаването на ваучери на домакинствата, пострадали от наводнението във Велико Търново, съобщиха от пресцентъра на общината. Български дарителски форум – Фондация "Помощ за благотворителността в България" - Заедно в бедствието и кметът на община Велико Търново Даниел Панов ще отговорят на нуждата на жителите на Велико Търново, Дебелец, Килифарево, Габровци, Церова кория, Първовци.

Хората от Килифарево ще могат да получат помощите си в сградата на кметството от 9:30 часа до 17:00 часа. Пострадалите от Церова кория, Габровци и Първовци ще ги получат след 09:30 ч. в домовете си в четвъртък (7 август). На 8 август, петък от 09:30 до 17:00 часа ваучери ще се раздават в кметството на град Дебелец, а на 12 август, сряда в община Велико Търново, в кабинета на кмета, предаде агенция "Фокус".

Ваучерите могат да се ползват в периода от 14 август до 1 октомври, като всеки получател на ваучер ще получи списък с магазините, от които може да пазарува. Осигурените ваучери са на обща стойност 90 580 лв. и покриват изцяло заявените нужди от техника и мебели на пострадалите 138 семейства, които са подали заявления за възстановяване на щети.

Благодарение на дарителите, отзовали се до момента и Български дарителски форум, кметът Даниел Панов изпълни голяма част от ангажимента, поет още в първите дни след бедствието пред хората по отношение на осигуряване на най-необходимите техника и мебели. Кметът очаква продължаващата дарителска кампания да набере още средства, които да покрият нуждите на домакинствата, претърпели щети от бедствието.

Панов изказва благодарност на всички, които се включиха в кампанията до момента, засвидетелстваха своята солидарност и реално дадоха приноса си в усилието за възстановяване нормалният ритъм на живот на засегнатите от водното бедствие. 

Водещи

Най-четени