Дядо Коледа ще посети само половината фирми у нас 07.12 | 12:39

Бонуси ще има на места, но няма да са по-големи от миналогодишните. Само 17% от работодателите използват стимули като начин да се сплоти екипът на фирмата

От Филипа Тодева

Всяка втора фирма ще раздаде коледни бонуси на служителите си. По данни на БСК 56% от компаниите са решили да стимулират така всичките си работници. 22% от фирмите няма да дават бонуси за тези година, а 10% ще раздадат награди само на определени служители.

Според данните на БСК 43% от фирмите няма да променят размера на бонусите в сравнение с 2012 година, 30% ще дадат по-голям стимул, а 18% ще дадат по-малко.

В проучването са участвали менинджъри, 73% от които предпочитат финансовия стимул, а останалите – фирмени подаръци.

Близо 10 % планират да предоставят на служителите си ваучери за храна и напитки.

Като условие за стимулирането на служителите за Коледа, половината от работодателите поставят добрите финансови резултати. За 26% те не са от значение, а 24% оценяват личния принос на служителите си.

45% от анкетираните работодатели използват коледните бонуси, за да стимулират добрите си служители. Освен тях, малко над 30% ще спазят и традицията всяка година да дават подаръци за Коледа на работниците. Само 17% от работодателите използват коледните бонуси като начин да се сплоти екипът на фирмата.

Водещи

Най-четени