Една библиотека в помощ на безработните 01.02 | 11:42

Добричката библиотека подкрепя местната заетост

От Филипа Тодева

От началото на 2013 г. стартира съвместна дейност на Регионална библиотека "Дора Габе" с Дирекция "Бюро по труда" - Добрич в подкрепа на заетостта на местната общност.

Центърът за информация и справочно-библиографско обслужване на библиотеката предоставя ежедневно на всички потребители актуална информация за обявените свободни работни места в град Добрич и областта, която се предоставя от дирекция "Бюро по труда" - Добрич.

Освен за свободните работни места в Центъра потребителите получават информация и за полезни сайтове, предлагащи работа в България и в чужбина като Европейския портал за професионална мобилност.

Центърът предлага разнообразни консултантски услуги: подпомагане подаването на Интернет обява за търсене на работа, предоставяне на информация, насочване и кандидатстване за свободни работни места в чужбина - обслужване чрез портала EURES, консултации за процеса за търсене на работа - комуникация с потенциални работодатели и подготовка за явяване на интервю, изготвяне на автобиография в различен формат и мотивационно писмо и др.

Водещи

Най-четени