Еколози разяснясняват евросубсидиите за земи от НАТУРА 2000 11.04 | 07:28

От БДЗП организират среща със земеделци от Бургаско

От Елена Коцева

Възможностите за кандидатстване за агроекологични плащания или за плащания за земи, попадащи в Натура 2000 зони, ще бъдат представени от природозащитници на земеделците около Бургаските езера.

Това ще стане в рамките на информационна среща организирана от Българскодружество за защита на птиците (БДЗП) и Българска фондация биоразнообразие (БФБ) със съдействието на областна дирекция "Земеделие" - Бургас, съобщиха от пресслужбата на БДЗП.

Срещата ще се проведе в залата на Областна администрация. На нея експерти от БДЗП ще запознаят земеделците, чиито земи попадат в защитени зони от екологичната мрежа Натура 2000, с условията за кандидатстване и получаване накомпенсации, ако поддържат земята си в добро земеделско и екологично състояние.

На информационната среща ще бъде представена подробно и възможността за компенсиране на земеделците по мярка 214 "Агроекологични плащания" към Програмата за развитие на селските райони.

За да бъдат максимално полезни на собствениците на земи около езерата - Атанасовско, Бургаско и Мандра, експертите от БДЗП са готови по време на срещата да отговарят на въпроси на земеделците относно кандидатстването по мерките на Програмата за развитие на селските райони.  

Най-четени