Ето как децата ни приканват да пътешестваме 29.09 | 13:01

Малчугани създадоха туристически пътеводител на Казанлък от рисунки

От Теодора Кокаланова

Макар вече зимата да чука на вратата, тепърва ще пътешестваме до непознати дестинации. И вместо да ни приканват с брошури, благодарение на детските рисунки и въображение, ни се предлага едно наистина неустимо кътче от страната ни. В България, символ на спиращи дъха гледки, градчета и забележителности, там, в центъра на Розовата долина, изниква емблематичният Казанлък. 

Над 130 картини ще покажат възпитаниците на школа "Арт линия" по време на 13–тата си годишна изложба, която ще бъде открита на 1 октомври от 18:00 часа в галерията на ул. "Искра" 4 в Казанлък.

В изложбата са включени творби на всички деца от школата, изпълнени с различна техника – акрил върху платно, темпера, акварел, рисувана коприна, пастел и текстил. Ще бъде представен и Пътеводител на град Казанлък с рисунки на малчуганите от школата.

"Пътеводителят представлява разказ за Казанлък в картинки с много малко текст. Рисунките показват различни сгради от Казанлък, улиците на града, децата и хората тук", отбеляза ръководителят на школата Ваня Запрянова.

Текстът в пътеводителя е написан от възпитаници на клуб "Светлини сред сенките" към Детския комплекс в Казанлък, предаде агенция "Фокус". В "Арт линия" най-малкият художник на школата е само на четири години.

 

Водещи

Най-четени