Засаждат над 110 дръвчета в Ямбол 18.04 | 15:49

Инициативата е част от тазгодишната кампания по озеленяване и обновяване на зоните за отдих в града

От Кремена Бедерева

Над 110 дръвчета ще бъдат засадени в Ямбол, като част от тазгодишната кампания по озеленяване и обновяване на зоните за отдих в града. Това съобщиха от пресцентъра на общината.

Общо 70 иглолистни и 40 широколистни ще бъдат засадени в междублокови пространства, улици и детски площадки. С приоритет са местата с най-сериозна нужда от попълване на съществуваща растителност.

Символичен старт на залесителната кампания бе поставен в неделя, когато кметът Георги Славов, заедно с вицепремиера Симеон Дянков и младежи от ямболския Общински младежки съвет посадиха два канадски кедъра до паметника на героите, паднали за националното ни освобождение.

Акцията е част от тазгодишните усилия по обновяване на зелената система и зоните за отдих. Предстои да започнат дейностите по проекта за двата парка – градската градина и "Боровец”.

В параметрите на станалото традиционно общоградско почистване на зелените зони бе включена и местността "Ормана”. До края на годината предстои да бъдат обновени и обособени и други зони за отдих на територията на общината.

Водещи

Най-четени