Интернет за родилките в Добрич 02.01 | 12:48

В многопрофилната болница за активно лечение ще разполагат с безжичен интернет след основен ремонт на родилното отделение

От Кремена Бедерева

Майките на новородените бебета в многопрофилната болница за активно лечение в Добрич ще разполагат с безжичен интернет след основен ремонт на родилното отделение.

С финансовата подкрепа на Министерството на здравеопазването от днес започва пълно обновяване на стаите и санитарните възли в отделението, съобщи неговият завеждащ д-р Трифон Йорданов. По думите му в сектора ще бъде направена топлоизолация, ще бъдат подменени ВиК-инсталацията, подовите настилки, мебелите и друго оборудване.

Родилките вече ще могат да съобщят на своите близки първите данни за новите попълнения в семействата по интернет, казаха от отделението. Очаква се ремонтът, за който болницата също ще задели средства от годишния си бюджет към предоставените 60 000 лева от Министерството на здравеопазването, да приключи за около месец.

В родилното отделение през 2012-а са дали нов живот 1168 жени, почти колкото и през по-миналата година, посочи д-р Йорданов. Запазва се и равнището на родените през годината двайсет двойки близнаци. Най-малкото бебе, изплакало през 2012-а, е тежало 960 грама, а най-едрото - 4860 грама. Първото бебе за новата 2013 година е момиченце на 17-годишна майка от Генерал Тошево.

Водещи

Най-четени