Искате да вършите благородни дела - станете парамедик 26.02 | 10:55

Стартира обучението на БЧК за това как да спасяваме човешки животи

От Христина Рафаилова

Все повече българи ще имат възможността да спасяват човешки животи.   Училището за парамедици към Българския Червен кръст започна да записва желаещи да се обучават в  трета квалификационна степен, втори випуск.

Курсовете се провежда по програма, утвърдена от Националната агенция за професионално образование и обучение и е съгласувана с Германския Червен кръст. Тя е с продължителност 960 учебни часа, разпределени в два семестъра, вторият от които е стаж.

Успешно издържалите държавния изпит по теория и практика ще получат българско и германско свидетелство за упражняване на професията.

Училището за парамедици към Българския Червен кръст, създадено съвместно с Германския Червен кръст - област Баден-Вюртемберг, съответства на утвърдените в Европа и света стандарти за подготовка на немедицински кадри в спешната медицинска помощ. То е разположено в Националния учебен център на БЧК в село  Лозен и е официално лицензирано от Националната агенция за професионално образование и обучение /НАПОО/. 

Наскоро успешно завърши първият семестър от обучението на първия випуск парамедици с изпит, на който присъстваха представители на Германския Червен кръст. Комисията даде висока оценка за подготовката на курсистите. От март възпитаниците на учебното заведение ще бъдат на стаж в Центъра за спешна помощ и в спешното приемно отделение на Военномедицинска академия.

Водещи

Най-четени