Искате да се издигнете в професията - специални центрове чертаят успеха ви 30.06 | 21:10

29 центрове за кариерно развитие отвориха врати у нас

От Теодора Кокаланова

В страната отвориха врати 29 центрове за кариерно развитие. Такива заработиха в Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Видин, Враца, Габрово, Гоце Делчев, Добрич, Казанлък, Кърджали, Кюстендил, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Перник, Плевен, Пловдив, Разград, Русе, Силистра, Сливен, Смолян, Стара Загора, Търговище, Хасково, Шумен и Ямбол.

Целта на проекта е превенция и ограничаване на проявите на сивата икономика в тази област чрез различни форми на въздействие върху пазара на труда. 

Центровете за кариерно развитие предлагат на заетите лица възможности за кариерно ориентиране и израстване, както и за професионална реализация. Те създават условия и за стимулиране на мобилността на работната сила за по-голяма гъвкавост на пазара на труда.

Кариерните консултанти в центровете ще проучват ежедневно наличните свободни позиции, обявени от фирмите, като ще следят не само обявите и публикациите във фирмените сайтове, но директно ще се свързват със самите работодатели.

Те ще консултират заетите лица, които търсят възможности за кариерно израстване, като ги ориентират за наличните свободни позиции, съдействат им при подготовката на СV, мотивационно писмо, поведение при интервю и дрескод, предаде Нова телевизия. 

Водещи

Най-четени