Казанлък обменя опит с френския град Грас за Музей на розата 02.08 | 10:34

В Грас се намира Световният музей на парфюмерията, където могат да се видят уникални техники и технологии за получаване на парфюми

От Кремена Бедерева

Официална делегация от община Казанлък в състав кмета на общината Галина Стоянова, председателя на Общинския съвет Николай Златанов, главния архитект Ивелин Недялков и Царица Роза ‘2012 Нели Славова заминава от 2 до 7 август за побратимения френски град Грас. Това съобщиха от пресцентъра на общината.

Поканата за посещението идва от Жан-Пиер Лелю – сенатор и кмет на Грас, по повод Празника на жасмина, който се провежда по това време.

Представителите на местната власт на Казанлък не само ще обменят опит с френските си колеги относно организацията и провеждането на празника, посветен на цветята. Тяхната основна задача е да представят идейния проект на бъдещия нов Музей на розата в Казанлък.

Както е известно, в Грас се намира Световният музей на парфюмерията, където могат да се видят уникални техники и технологии за получаване на парфюми, както и е оборудвана и специална лаборатория, в която всеки посетител може сам да направи свой парфюм.

Делегацията от Казанлък ще проведе среща с уредника на музея Ариан Ласон. Проектът за новия Музей на розата ще бъде обсъден с френски специалисти, чийто опит и знания ще бъдат особено полезни при изработването на техническата документация на музея, която в момента се подготвя в община Казанлък.

Водещи

Най-четени