Казанлък строи нов парк 04.08 | 16:15

Паркът ще бъде разположен върху обща площ от 30 декара на три площадки

От Кремена Бедерева

Започна изграждането на нов парк в казанлъшкия жилищен квартал "Изток”, съобщиха от пресцентъра на общината.

Днес бе направен първият сондаж, с който бе даден стартът на изграждането на новия парк. Паркът ще бъде разположен върху обща площ от 30 декара на три площадки, които в момента са празно пространство. Паркът ще се изгражда поетапно. Реализира се със собствени средства на община Казанлък.

Първият етап включва оформяне на парковото пространство на най-голямата междублокова площадка, което включва сондиране, изграждане на поливна система, трасиране на алеи и озеленяване. Сондажът за намиране на собствен водоизточник започна днес до бл. 24 в присъствието на кмета на община Казанлък, служители от Сметосъбиране, сметоизвозване и третиране на твърди битови отпадъци (ССТТБО), граждани от квартала.

Алейната мрежа с пейките за отдих ще бъде съобразена със съществуващите пътеки. Ще бъде засадена едроразмерна растителност – чинари, червен американски дъб, кестен, явор, както и вечнозелени храсти.

Паркът в ж.к. "Изток” се изгражда по аналогия на изградения преди няколко години парк в кв. "Васил Левски” Преди месец, когато там бе внедрена новата поливна система, кметът на Община Казанлък обеща такъв зелен оазис да бъде построен и за жителите на източно разширение. До 20 септември паркът ще бъде готов.

Предвидено е на по-късен етап оформянето на напълно обновена детска площадка, а на мястото на сондажа да бъде направено съоръжение с воден ефект. Оформянето на останалите две междублокови пространства ще допълнят общият изглед на парка в кв. "Изток”.

Водещи

Най-четени