Клуб на автомобилисти в Плевен започна компания под мотото "Безопасни улици" 11.08 | 17:19

Целта е да се повиши пътната култура и да намалят на жертвите по пътищата

От Лазар Тодоров

Плевенският клуб на автомобилистите "БМВ Тийм" започна кампания под мотото "Безопасни улици". Това съобщи председателят на клуба Георги Кънчев.

По думите му идеята се зародила като противодействие на зачестилите пътнотранспортни произшествия. Предвидени са три прояви, които да повишат нивото на пътната култура на участниците в движението и да намалят на жертвите по пътищата.

Едната от тях е работна среща между любителите на високите скорости и представители на държавните институции. Тя цели установяване на диалог между двете страни и намиране на решения за предложенията на автомобилистите.

Втората проява е на 4 септември, от 10.00 ч. до 19.00 ч., на площад "Възраждане". Предвижда се теоретико-практическа демонстрация с професионални пилоти, които ще представят техники за безопасно шофиране, а представители на БЧК ще покажат как се оказва първа помощ.

Кампанията "Безопасни улици" е третата проява. Тя ще приключи на 5 септември. Тогава на ул. "Българска авиация", от 19.00 до 21.00 ч., където ще бъде показана шоупрограма с апел за безопасно шофиране и спазване на правилата на Закона за движение по пътищата, допълва БТА.

Клубът на автомобилистите - инициатор на кампанията, е създаден през 2002 г. "Вече имаме опит в организирането на спортни събития и благотворителни кампании", каза Георги Кънчев.

Регионалната структура в Плевен има над 60 активни членове и е най-голямата в България, уточни той.

Водещи

Най-четени